Escull un color: Tamany del text:

Es troba a:

Inici Activitats
Imprimeix Correu electrònic

Al llarg de l’any, la Biblioteca Municipal programa un ampli cicle d’animació i foment de la lectura tant per adults com per a xiquets. Aquest es troba estructurat en les següents activitats:

Contacontes

conta-contesLa campanya de narració oral abarca tot l’any. Cal distingir diferents tipus de representacions:

 • Contes per a públic infantil de 5 a 10 anys. Sempre en dissabte i un cop al mes a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal es conta un conte. A l’estiu el nombre de representacions s’incrementa i són setmiaiesanals, ara bé, tenen lloc a la Biblioplatja.
 • Amb el títol de “Les iaies conten” es representen contes de tradició oral per a nens de 3 a 6 anys. Són representacions que tenen lloc 1 cop al mes, entre setmana i es duen a terme a la sala d'actes de la Biblioteca. És una activitat en la que la participació ciutadana és fonamental. Es tracta d'un grup de iaies del municipi que de manera desinteressada i sense cap tipus d’incentiu econòmic conten als més petits els contes de tota la vida.contes-per-adults-biblioteca-publica-vinaros
 • Contes per adults. Aquesta activitat es programada només per a les nits de juliol i agost. Setmanalment sobre la plataforma de fusta de la Platja El Fortí es recreen històries.

Bebeteca

bebetecaEs tracta de sessions estructurades en torns d'aproximadament d'uns 20' per a nens dels 10 als 24 mesos on es donen orientacions als pares sobre llibres per a infants, consells de lectura i informacions relatives al món dels infants. Per a participar en aquesta activitat cal preinscriures.

Tallers

tallers-biblioteca-vinarosActivitats mensuals i sempre realitzades en dissabte de matí on els xiquets comproven noves formes divertides de jugar i d'aprendre. Un cop són tallers artístics, de literatura, d'aprenentatge d'idiomes, de jocs, d'història, en altres ocasions versen sobre la ciència, etc, però en cada sessió sempre hi ha una petita part de teòrica i una altra vessat totalment pràctica on els nens gaudeixen de posar en funcionament la teoria explicada. Aquesta activitat va adreçada a xiquets des dels 4 anys fins als 12 anys. Per a participar en aquesta activitat cal preinscriures.

Imprés del formulari d'inscripció als tallers d'activitats

Espectacles

activitats-biblioteca-vinarosD'aquest tipus d'activitats són poques les que es programen al llarg de l'any, almenys per part de la Biblioteca Municipal. Normalment solen fixar-se per a dates senyalades com per exemple la celebració de la Fira del Llibre, Nadal, la Nit de la Cultura, el 9 d'octubre i la commemoració de la Carta Pobla.


Ara bé, si que per al Centre d'Educació Especial Baix Maestrat de Vinaròs, la Biblioteca Municipal programa un projecte acord amb les característiques especials dels usuaris del centre que està format per un conjunt d'espectacles participatius i lúdics per ajudar a la integració i l'assimilació de rols positius. Combinen música, humor, màgia i contes amb una gran vessant de participació dels nens.

Concursos

concurs-biblioteca-vinarosLa Biblioteca convoca anualment dos concursos per als xiquets:

 • A la primavera, al voltant de la celebració de la Fira del Llibre i amb la intenció de promoure la lectura i de millorar l’expressió escrita en llengua valenciana, es convoca el premi literari infantil en valencià per a xiquets de 7 a 12 anys. Els treballs originals i escrits en valencià, són de tema lliure i amb una extensió no superior a 3 fulls, poden anar acompanyats de dibuixos. El premis són lots de llibres.
 • A la tardor, al voltant de les festes del Nadal i amb l’objectiu d’estimular l’expressió plàstica, es convoca un concurs d’elaboració de motius nadalencs per a tots nens menors de 13 anys. Tots els treballs presentats decoren la Biblioteca Municipal durant aquestes dates tan senyalades. Els premis són lots de llibres.

Exposicions

Temporalment al passadís de la planta baixa de la Biblioteca podrem trobar exposicions temàtiques organitzades tan per la Regidoria de Cultura com pel mateix servei de Biblioteca.

Club de lectura

Des del desembre del 2008 hi ha en funcionament dos clubs de lectura per adults, un de novel·la històrica que es duu a terme a les instal·lacions de la Biblioteca i que es reuneixen semanalment, i l'altre de tot tipus de gènere conduït a les dependències de la Llibreria Obreda de Vinaròs. Per a participar cal preinscripció.

Fira del Llibre

fira-llibre-biblioteca-vinaros

Cita cultural per a commemorar el 23 d'abril Dia del Llibre que normalment sol fixar-se el cap de setmana anterior a la festivitat. Aquesta celebració reuneix als diversos sectors relacionats amb el món de les lletres i al llarg de tot un día exposen al carrer les últimes novetats literàries. Tanmateix, durant tota la jornada tenen lloc diverses activitats d'animació amb espectacles, contacontes, tallers, música, visites d'escriptors locals i/o comarcals, etc.

Tertúlies literàries

Activitat adreçada al públic adult. Es tracta d'un espai per a compartir lectures i opinions, música, xarrades amb escriptors, etc. Es reuneixen mensualment. Per a participar cal preinscripció.

Presentacions de llibres

presentacio_llibres_biblioteca_publica_vinarosLa Regidoria de Cultura i el servei de Biblioteca Municipal organitzen i col·laboren al llarg de l'any en l'organització de presentacions de publicacions. Aquestes tenen lloc a la sala d'actes de la Biblioteca.

Biblioplatja

biblioplatja-biblioteca-publica-vinaros

Iniciativa de les Regidories de Turisme i Cultura iniciada des de l'any 2008 i que podem trobar ubicada a la Platja El Fortí als mesos estiuencs. És tracta d'un espai recreatiu i cultural, que a més a més d'ésser complement a l'oferta de sol i platja del nostre municipi, té com a objectius fonamentals el promoure la lectura, difondre els serveis de la Biblioteca Municipal i informar de les activitats organitzades a la vila.


A l'any 2010, la Regidoria de Turisme desenvolupà un projecte de biblioteca modular emmarcat en el Pla de Prestigi del Litoral de la Comunitat Valenciana i amb el suport de la Conselleria de Turisme que és el què gaudim avui en dia. Aquest servei ofereix premsa, novetats narratives en diverses llengües per adults, joves i infantils, servei de préstec i devolucions, i tota una programació diària d'activitats amb tallers, contes, jocs, etc.

 

Previous Següent
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
Guies de lectura Guies de lectura Ací teniu una guia digital per a pares i mestres amb propostes d'animació lectora per a públic infantil i juvenil editat per la General... Llegir...
Campanya Difusió Lectora Campanya Difusió Lectora          Amb la finalitat de crear i promoure l'hàbit de la lectura en la població es posa en... Llegir...
Activitat Activitat                        ... Llegir...
Campanya Campanya L'Ajuntament de Vinaròs, a través del Gabinet de Normalització Lingüística, impulsa una campanya de targetes d'invitació d'aniversari. ... Llegir...
Conmemoració Conmemoració Descarrega't la programació de la commemoració de la XV Fira del Llibre Llegir...
Estrena de la web Estrena de la web Ei! Per fí estrenem la web! Què opines, t'agrada? Trobes a faltar alguna cosa? Envia'ns la teva opinió a biblioteca@vinaros.org. Llegir...

Novetats_del_mes_de_la_Biblioteca_de_Vinaros descarrega-activitats-biblioteca-vinaros


Agenda


© 2011 Biblioteca Pública de Vinaròs, pl. de l'Hort dels Escribano, s/n. 964.459.590